תחרות פורים • מאפה שמרים ספירלה על שיפוד – אורה, ירוחם
אורה No Comments on תחרות פורים • מאפה שמרים ספירלה על שיפוד – אורה, ירוחםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- ברקע חוק הגיוס: מועצת החכמים מקימה ועדת ראשי ישיבות
- "המעמד חייב להתקיים": דיונים להסדרת ל"ג בעומר במירון
- פרסום ראשון: הדיל המבריק הוצע כבר לפני כמה חודשים
- שר הדתות: "מי שתוקף את החוק היה מעביר אותו בעצמו"
- אלוף במיל' רון-טל נגד דברי גלנט: "זה מחליש אותנו"
תגיות
החומרים:
3 וחצי כוסות קמח
1 ביצה
חצי חב' מרגרינה/חמאה
חצי קוביית שמרים –שמרית
3 כפות פודינג
1/3 כוס סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
כוס מים חמימים
רבע כפית מלח
למילוי
ממרח נוגט
קרם פטיסייר
ממרח פרג
לקישוט
סוכר גבישי
סוכריות חומות
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את הקמח והסוכר והשמרים, מוסיפים ביצה, גרידת לימון, פודינג, ומים. מתחילים ללוש במהירות נמוכה כולל המים. ברגע שמתגבש קצת בצק מוסיפים את המרגרינה כאשר היא חתוכה לקוביות קוביה אחר קוביה. ולבסוף המלח.
מניחים להתפחה פעמיים את הבצק, מרדדים למשטח מלבני. חותכים לרצועות .
מורחים את המילוי הרצוי. מגלגלים לרולדה. לוקחים שיפוד ומלפפים סביבו את הרולדה הדקה. מניחים להתפחה נוספת. לא לפני שמורחים ביצה וסוכר גבישי או סוכריות כהות. או שומשום.
לאחר חצי שעה של התפחה נוספת מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25 דק בערך (רצוי לעקוב אחרי המאפה בתנור כיוון שהוא משתנה מתנור לתנור)
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.